AKTUÁLNÍ 

NABÍDKA

KURZŮ

ekonomika, management,
lidské zdroje

Sama na rozběhnutou rekonstrukci...

Ivana Kapounová, majitelka Central Restaurant Café se nám svěřila se svým podnikatelským úspěchem, ale také životním příběhem. Celý náš rozhovor začal velmi příjemně u kávy v její restauraci a byl plný úsměvů nejen na nově příchozí hosty, ale také na zaměstnance, kteří mají svou práci na první pohled opravdu rádi. Pojdtě se seznámit s příbehem Ivany Kapounové, která vrátila duši bývalé restauraci LEGIE a otevřela Central Restaurant Café.

ZŮSTALA JSEM SAMA V ROZBĚHNUTÉ REKONTRUKCI, ALE COUVNOUT JSEM JIŽ NEMOHLA.

KDO JE PANÍ IVANA?    
Považuji se za cílevědomou ženu, s velkými sny a touhami, které se nebojím realizovat.  Můj podnikavý duch mne žene pořád dál.

CO DOKÁZALA?
Mám dvě skvělé děti, dcera bude maturovat a syn je právník. Zvládla jsem rozchod s partnerem, který mne překvapil a zaskočil, ale i přes to jsem se nevzdala svých snů a cílů. Nikdy jsme nepřestala pracovat – podnikat. Dnes mám vlastní restauraci a jediného nadřízeného a tím jsem si já sama.

TCP: Paní Ivano, podnikáte v gastronomii. Byl to vždy Váš sen?
Byla to celkem dlouhá cesta. Tento obor podnikání mne vždy velmi přitahoval, ale byl také velkou neznámou. Podnikat jsem začala v roce 1990, kdy byla všude cítit velká podnikatelská svoboda. Tehdy jsem začala s prodejem bílého zboží, ale to mne dostatečně nenaplňovalo. V těhotenství jsem prošla rekvalifikačním kurzem na kosmetičku a v roce 1993 jsem založila kosmetické studio 3R v Brně, Králově poli.

TCP: Jak jste se dostala k restauratérství a gastronomii?
Paradoxně přes sport. Začali jsme s rodinou jezdit na hory do Schladmingu a Saalbachu, kde jsem se zamilovala do horských penziónů. Líbila se mi jejich domácí atmosféra, a osobní přístup majitelů ke svým hostům. Tento sen jsem si přivezla zpět do Čech a začala se připravovat na jeho realizaci. V roce 2007 jsme otevřeli ve Vranově u Brna penzion Gallus. Vložila jsem do něj všechny své představy o tom, jak bych jako zákazník chtěla být hýčkána. Hodně jsem vsadila na jednoduchou strukturu jídelníčku s kvalitními surovinami a výborného kuchaře a útulné domácí prostředí. Pohltilo mne to, nikdy dříve jsem v tomto oboru nepodnikala, a tak jsem se musela všechno učit za pochodu a od přátel. Hodně jsem díky počátečním neznalostem i prodělala, ale tyto drahé chyby mne naučily je neudělat znovu.


 
 

TCP: Co Vás vedlo k otevření restaurace v Brně?
Motivovali mne moji přátelé a známí, kteří za námi do Vranova dojížděli. Velmi často mne ponoukali, abychom otevřeli restauraci s podobnou gastronomií i v Brně, aby to k nám měli blíž. Začala jsem tedy pozorovat dění v Brně a hledat vhodné prostory. Možná to byl osud nebo souhra náhod, ale nabídl se mi krásný prvorepublikový prostor na Třídě kpt. Jaroše, kde jsem v mládí prožila nejlepší diskotéky, restaurace tehdy nesla název „LEGIE“. Získala jsem tyto prostory a začala je rekonstruovat. Rekonstrukce byla velmi náročná a do toho se nesměl zastavit ani chod našeho penzionu. Neměla jsem tedy na nic jiného čas, a jak to tak bývá, bohužel to pozvolna začalo ovlivňovat moje soužití s partnerem. Měla jsem vždy jeho plnou finanční i morální podporu, ale nějak tento zápřah a kolotoč prostě dlouhodobě neunesl…asi. Zůstala jsem v rozběhnuté rekonstrukci sama, ale věděla jsem, že zastavit to již nemohu.

TCP: Jak jste tuto životní etapu zvládla?
Asi jako každá žena v této situaci. Vyhodnotíte všechna  pro a proti a veškeré náklady spojené se zastavením stavby nebo jejím dokončením a rozjetím provozu. City, bolest i pocit křivdy, v této chvíli musí stranou. Dostala se mi v té době do rukou i kniha Svět zmizelých kaváren z roku 1895, kde jsem našla mou restauraci s názvem Café Centrál. Vždycky tu byla a já se tedy rozhodla, že ji otevřu. 12. 12. 2012 jsme slavnostně otevřeli restauraci s nádechem první republiky a moderní gastronomií s názvem Central Restaurant Café.

TCP: Jak do Vaší restaurace lákáte klienty, máte nějaké marketingové tipy a triky?
Celý marketing stojí v gastronomii na zážitku z jídla a příjemném prostředí. Je to tedy hlavně o lidech, kteří se o mé hosty starají. Vybírám je pečlivě, mám ráda pracovité a svědomité lidi, na které se mohu spolehnout, také si na nich těchto vlastností patřičně cením.  Největším gastronomickým trikem je, když Vás Vaši hosté pochválí a doporučí.

TCP: Co je Vaše životní krédo a co byste našim členkám a začínajícím podnikatelkám vzkázala.
Považuji za velmi důležité, nevzdávat se svých snů a jít za svým cílem. Malý neúspěch nemá právo rozbít to na čem právě pracujete, je pouze výzvou k většímu a ráznějšímu rozhodnutí.Budu se na Vás těšit v Central Restaurant Café na Třídě kpt. Jaroše 20 v Brně.

http://www.centralrestaurant.cz/

Děkujeme Vám za rozhovor.
RTCP Brno
 

Zaregistrujte se a získejte spoustu důležitých informací

E-mail:

Heslo:

Zapomněli jste heslo?
 

Naši partneři

ER Q2 Na volné noze Aktivní máma

Podporujeme


Aukce pro Dům sv. Markéty






Reference

Chci Vám moc poděkovat za velmi vstřícný a profesionální přístup. Navštívila jsem víc Vašich kurzů, a díky nim mám mnohem větší rozhled.
Lektoři jsou vždy skvěle připraveni podat srozumitelně to nejdůležitější k tématu. Vážím si práce celého týmu a přeji všem účastnicím, aby kurzy byly pro ně inspirací aspoň tak, jako pro mne.

Markéta Schwarzová


Mohu jen doporucit, kurz mam za sebou a baby z Top centra jsou proste bozi !!! Podnikani uz pomalu, ale jiste rozjizdim

Jitka Holíková


Děkuji za velice zajímavý kurz "Řízení lidských zdrojů a self management", na kterém zaznělo spousta zajímavých myšlenek a rad z úst zkušeného odborníka! Strávila jsem velice příjemné dopoledne ve skupině příjemných a aktivních lidí. A těším se zase někdy příště!

Monika Dušová


Děkuji celému milému kolektivu TCP Brno za jejich vstřícnost a ochotu. Absolvovala jsem několik miniworkshopů, které byly pro mne velmi přínosné, mimo jiné i díky skvělé lektorce paní Bečvářové, která pobírané téma vtipně a srozumitelně vysvětlí. Díky za to, že taková organizace existuje a že ji mohou ženy využít ke zvýšení kvalifikace a k lepšímu uplatnění na trhu práce a při rozjezdu vlastního podnikání!

Petra Rogusová


Začala jsem chodit na miniworkshopy a vzdělávání, které organizujete, ale pak mne ještě nadchly Kulaté stoly, kde jsem se seznámila se zajímavými lidmi, kteří mne inspirovali a posunuli dál v mém podnikání.

Tereza Dvořáková, www.safe-therapy.eu


Každé setkání a kurzy mi přináší velkou motivaci pro moje podnikání a mnoho zajímavých kontaktů. Na vaše kurzy a společenské aktivity se těším a pravidelně se jich účastním.

Alexandra Divišová, www.autoalexa.cz


"Jen to je ztraceno, čeho se sami vzdáme." Děkuji za pomoc realizovat vytyčené cíle, za to, že člověk nemusí být při přípravě podnikání na vše sám, za vstřícnost, ochotu a dostupnost nabízených programů.

Radmila Hřebíčková, www.marystudio.cz

 


Jsem vděčná za účast v projektu pod hlavičkou TCP. Veškeré aktivity provází vstřícnost, profesionalita a ochota doslova "plnit přání" klientek. Bonusem navíc je skutečnost, že díky účasti v projektu můžu těchto služeb využít zdarma.

Ivana Havlíčková, www.soga.cz


Adresa Facebook Přihlásit se k odběru novinek

Co-workové a vzdělávací centrum
Lidická 28
602 00 BRNO

E-mail: info@tcpbrno.cz


ANTI-SPAMOVÁ OCHRANA!
(logicky musí zůstat neoznačeno, jinak se zpráva neodešle)

Zadejte váš email

matlocha Image Map